Frahan
00:00:00
HOTEL-RESTAURANT 'Beau Séjour'

De familie Gallot zorgt voor een hartelijk en aangenaam ontvangst. In deze kalme en rustige omgeving. 
Gasten die bij B&B Bourgeoisie logeren kunnen rechtstreeks reserveren om in het RESTAURANT te 'Lunchen' of te 'Dineren' : Het MENU wijzigt volgens de seizoenen en bestaat uit verse streekproducten. De ervaren kok maakt van elk bord een waar kunstwerkje. 
Dankzij de vriendelijke bediening wacht U gegarandeerd een ogenblik van puur geluk.

SEMOIS KAYAKS

Ken je de Belgische Ardennen? Ken je de Semois?  Geniet van kajak, kano en stand up paddle avonturen!

Vaar eens deze charmante rivier af met de kajak (1 of 2 plaatsen), met de kano (2 of 3 plaatsen) of met de stand up paddle, om ten volle van de verborgen plekjes van de Semois-vallei te genieten en het landschap te kunnen bewonderen. Je boot brengt je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, die je met de auto niet kan bereiken.

Semois-Kayaks verhuurt al meer dan 30 jaar kajaks en kano's. Onze kantoren liggen in Bouillon en in Poupehan-sur-Semois. Het instappunt in Bouillon is gelegen in de boulevard Vauban, vlak bij de brug van Cordemois, terwijl het instappunt in Poupehan-sur-Semois onder de brug van Poupehan ligt.

De afvaart van de Semois per kajak is niet gevaarlijk en is trouwens de perfecte rivier voor gezinnen en kinderen (ook heel kleine kinderen vanaf 2 jaar kunnen veilig op onze boten). Voor alle veiligheid stellen wij zwemvesten ter beschikking. Je kan ook waterdichte bakken huren waarin je al je spullen, sleutels, portefeuille, gsm, identiteitspapieren, voedsel enz. kan stoppen.

Je kan kiezen uit verschillende trajecten vanuit Bouillon of Poupehan (zie Afstanden en tarieven). Onze minibus of pendelbus brengt je gratis (terug) naar je vertrekpunt. 

Kajakken is de beste manier om de Semois te verkennen, samen met vrienden of familie: Reserveer nu!

PARC ANIMALIER

Welkom op het DierenparkDe skelterbaan is gelegen op een heuvel in de natuur op ongeveer 1 kilometer afstand van het centrum. De routebeschrijving om er heen te gaan is bewegwijzerd, u hoeft alleen de borden “karting” te volgen. Het is er makkelijk te parkeren.
Geopend voor alle leden van de familie, is het een hele snelle piste, die een lengte heeft van 400 meter met zijn aaneenschakelende bochten. Gegarandeerd plezier en sensatie voor kleine en grote piloten.

Vliegvissen in de Semois rond Chiny
Chiny ligt tussen Bouillon en Arlon in de Gaume, een streek tussen de Ardennen en de franse grens. Het te bevissen traject is 14 km lang en wordt beheerd door, Societe de Peche de Chiny "Les Trois Truites".
Een mooi traject om nog een keer naar terug te gaan. De Semois is zeer afwisselend en hier en daar niet makkelijk. Qua vissoorten kwam ik er van alles tegen. De grootste Bruine forel was 48 en gemiddeld waren ze tussen de 20 en 35 cm met uitschieters tot over de 40 cm. De grootste Serpeling was 30 cm. De grootste Kopvoorn was 46 cm. De Serpeling en Dubbel gestippelde alver waren rijk vertegenwoordigd.

Les Etangs des Sources
Een halve of hele dag op 'Forel Vissen' op een prachtige locatie in een natuurlijke omgeving (vijver) in de buurt van Bed & Breakfast B&B Bourgeoisie in Alle-sur-Semois (Luttre) dan is deze locatie echt de moeite voor de Sportvisser :
'Les Etangs des Sources'
Rue Quevry 106
6238 Luttre
0493 13 21 36
image-253245-16177684_1821710158043328_4793540126479306651_o.w640.jpg

Stap aan boord voor een begeleid bezoek aan de stad en zijn omgeving, en ontdek de twaalf eeuwen oude geschiedenis en de magnifieke uitzichtpunten.
Het toeristisch treintje rijdt een ronde van 7 km die ongeveer 40 minuten duurt. Aan boord ontdekt u de stad Bouillon en zijn hoogtes. U kunt opstappen en afstappen bij de diverse haltes: de Pont de Liège, het Kasteel, Pont de France, het Panorama.Vertrek voor een ontdekking van Bouillon met familie, uw geliefde of met vrienden!Een ticket is de hele dag geldig. U mag op- en afstappen zo vaak als u wilt (behalve voor groepen).

​GROTTEN van Hotton 


Grotten van duizend-en-één-nacht
De grotten zijn ontdekt in 1958 toen een opening ontstond in een rotswand van de steengroeve van Hotton. Ze worden unaniem beschouwd als de mooiste grotten van België. De grotten van Hotton zijn de enige grotten die in hun totaliteit geklasseerd zijn als "Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië", en hebben twee sterren in de Michelingids! Een bezoek zal u nog lang zal bijblijven...
Als bezoeker daalt u 65 meter af onder de grond, en aan het einde van de tocht stijgt u 30 meter te voet en 35 meter met de lift! Indrukwekkend! In totaal neemt u... 580 treden tijdens het hele parcours. Maar wees gerust, u hoeft geen topconditie te hebben om deze grot te bezoeken. De tocht is rustig en de sfeer is magisch! U komt door verschillende zalen waar u kunt genieten van stalagtieten en stalagmieten van verschillende kleuren en vormen. U komt bij een balkon waar vandaan u uitkijkt over een gigantische galerij van de Belgische Speleo Club: 200 m x 35 m x 10 m! Het is aan te raden om een extra laagje kleding aan te doen wanneer u door deze prachtige grotten gaat struinen. De temperatuur is er altijd 12°C.

CINEMA Bouillon

Op zoek naar een uitje met vrienden, familie of uw geliefde?

De 9 bioscopen van Belgisch Luxemburg bieden een selectie van films en documentaires in allerlei genres: van humor tot romantiek, van actie tot filosofie…

Theatercafés zijn de ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten rondom een heerlijke cocktail of een goed glas streekbier, terwijl dat u gezamenlijk geniet van een interessant diepzinnig theaterstuk of een spetterende show. Gespreksstof genoeg na afloop….

En waarom niet een keer iets anders? Ontdek eens het legendarische erfgoed van onze provincie tijdens eenmarionettentheater? Feeën, heksen en andere sprookjesfiguren komen tot leven en nemen u mee naar een compleet andere wereld…

​De vallei van de Semois

De meest vrouwelijke van onze rivieren … zo wordt de Semois dichterlijk omschreven. Zo zacht en lieflijk als ze vloeit door de Gaume, zo wild en rebels stroomt ze door de Ardennen. Chassepierre, Herbeumont, Florenville, Poupehan, Dohan, Cordemoy, Bouillon, Vresse, Rochehaut, Frahan, … allemaal kostbare parels langs deze mooie rivier. En aan Franse zijde: Haybes Fumay, Monthermé. De Semoisvallei is een streek vol legenden die u meevoert in de voetsporen van de Vier Heemskinderen die, op de rug van  het Ros Beiaard,  vluchtten  voor de toorn van  Karel de Grote.  Als u goed kijkt, ziet u ze op de heuveltoppen van Bogny-sur-Meuse wegrennen! 

​LA ROCHE

LA ROCHE is het centrum van een adembenemend panorama dat onuitwisbaar in het geheugen gegrift is van diegene die het geluk gehad heeft dat panorama te mogen aanschouwen. Nooit heb ik dit aangename oord verlaten met een ander gevoel dan grote spijt, dit oord dat begiftigd is met de meest uiteenlopende geschenken van de natuur en waar het uitstekend verpozen is.’ 

TREIN Entre Ferme & Fôret

VERTREKUREN VAN DE TREINTJES: Het hele jaar open (behalve als er veel sneeuw is gevallen)

Tijdens de week : 10h45 - 14h00 - 15h10 - 16h20 - 17h30

Tijdens het weekend en op feestdagen : 10h45 - 13h30 - 14h45 - 16h00 - 17h15

Let op !

Deze uren kunnen worden gewijzigd naargelang de weersomstandigheden of de drukte. Aangezien het dierenpark over twee treintjes beschikt, kan het ritme van de bezoeken worden opgedreven. Maar het kan ook worden vertraagd als er minder bezoekers zijn.

DE TIJDSTIPPEN WAAROP DE TREINTJES OP DE DAG VAN UW BEZOEK VERTREKKEN, STAAN OP :

- de borden tegenover de Taverne de la Fermette (de plaats waar de treinen vertrekken)
- in de Ardense winkel
- ze zijn ook telefonisch op te vragen vanaf 9.30 via 061 46 10 00

VERTREK &DUUR VAN HET PARK BEZOEK:

- in het dorpscentrum tegenover de Taverne de la Fermette

- een dik uur, waarbij het grootste deel van de tijd wordt besteed aan het uitgestippelde privétraject in het park

- comfortabel gezeten in een van de drie wagons van de 2 kleine treintjes In de winter zijn de wagons van een van de twee treintjes gesloten met verwijderbare ramen.

WATERFIETSEN in Bouillon

In het centrum van Bouillon 10 meter verder dan de ingang van het Huis
van Toerisme. Een aangename wandeling met de familie op de Semois in het hart
van de stad. Geniet van de natuur en bewonder het kasteel van Godfried
van Bouillon per waterfiets. Waterfietsen van 2 tot 5 plaatsen( 2 fietsers)

Open voor alle leden van de famile. OPENINGSURENVan 10 tot 19 uur.Van mei tot oktober
( De weersomstandigheden kunnen de openingsuren beÏnvloeden) PRIJZEN 3 € per persoon per half uur.

4 € per persoon per 45 minuten. 5 € per persoon per uur.

50 MUSEA in Belgisch Luxemburg

Wist u dat Belgisch Luxemburg meer dan vijftig musea telt, die elk rond een eigen thema draaien zoals geschiedenis, oorlog, folklore en kunst?

Sommigen zijn het werk van gedreven mensen die hun passie graag delen, andere bieden indrukwekkende onderdompelingen in een vroeger universum, zoals het Bastogne War Museum… Het domein van Fourneau Saint-Michel is een openluchtmuseum waar typische Waalse gehuchtjes ten zuiden van Samber en Maas heropgebouwd werden.

De musea bieden een kijk op het rijke verleden van Belgisch Luxemburg. Van de Neolithische megalieten tot de Keltische wereld, van de Gallo-Romeinse archeologie tot de middeleeuwen, van het landelijke leven en de religieuze kunst tot de slagvelden. Ga mee op een ontdekking in de tijd!

ABDIJ van ORVALTreed binnen in deze belangrijke plaats vol geschiedenis. In de abdij en haar ruïnes, haar historische en farmaceutische musea, het bewegwijzerde circuit en het Abrahamgebouw gewijd aan het beroemde trappistenbier, wordt u ondergedompeld in het dagelijkse leven van de cisterciënzer monniken en in het epos van deze prestigieuze abdij.

BASTOGNE

Bastogne geniet een reputatie als handelsstad. Een duik in het verleden leert ons dat deze traditie van handel al heel oud is. Al in het neolithicum waren er uitwisselingen met verre streken, wat blijkt uit de oorsprong van de materialen waarmee bijlen uit die tijd werden gemaakt. Oude strijdwagengraven en onverharde wegen onthullen de vestiging van een hiërarchische Gallische samenleving, waarvan de elite begraven werd samen met al hun wapens en rijkdom. In de buurt van Romeinse wegen, zoals die van Reims-KeulenMetz-Arlon-Tongeren, of Bavay-Trier, passen de mensen zich aan een nieuwe Gallo-Romeinse levensstijl aan.

Frahan mooiste pittoreske kleinste dorpje met slechts 74 inwoners...

Het pittoreske sprookjesachtige dorpje "FRAHAN" met sléchts 74 inwoners ligt aan de oevers van de rivier de Semois, een prachtige hanenkam (crète) vormt een haast volledig door water omgeven dorpje, als een eilmand in een groene oase van bossen. Hoge leistenen heuvels en kilometers prachtige wandelingen nodigen U uit de streek te verkennen. Een klein dorp, ingesloten in een prachtige natuurlijke vallei, omgeven door water en bossen. Dit maakt van Frahan een ideale plek om tot rust te komen, te ontspannen en van de natuur te genieten tijdens één van de vele outdoor activiteiten die hier worden aangeboden: wandelen, paardrijden, kajakken en adventure sporten.

Sint-Hubert

Al eeuwenlang is het grote woud van Saint-Hubert een toevluchtsoord voor wilde dieren en een paradijs voor jagers. Lang geledn verscheen in dit mythische bos een hert met een lichtend kruis tussen zijn gewei voor een nobele jager, genaamd Hubert. Het hert zou deze jager bekeerd hebben en zo ontstond de legende van St. Hubert. Het kleine stadje St-Hubert, waarvan de inwoners de "Borquins" worden genoemd (bewoners van een “bourg”= kleine stad), dankt haar uitstraling aan de voormalige Benedictijner abdij die van deze plaats een welvarend marktstadje maakte waar ambachtslui, handelaars, landbouwers en kunstenaars goed hun brood verdienden...

WELKOM ! 'Bij B&B Bourgeoisie***'


Het audentieke gebouw is volledig gerenoveerd en bezit een ardeense charme die volledig tot zijn recht komt in de bosrijke omgeving. 


Frahan ligt op enkele kilometers van de bruisende stad Bouillon. Het kasteel van Bouillon (Godfried van Bouillon), Parc Animalier (Dierentuin), Kayaken op de rivier de Semois, de Abdij van Orval, Vissen, Wandelen of huur een electrische fiets...

Er zijn tal van pittoreske omliggende dorpjes op een boogscheut verwijderd zoals : Rochehaut, Poupehan, Bertrix, Vresse sur Semois, de Abdij van Orval ...


Frahan ligt in een vallei, aan een meander van de rivier de Semois en is omgeven door bossen. De meest mooie bewegwijzerende wandelingen (ongeveer 70km) nemen u mee naar magnifieke uitzichtpunten...

Talrijke rustbanken onderweg nodigen uit om een moment te genieten van de stilte en om het gekleurde glooiende landschap eens goed in u op te nemen, de moeite waard in elk seizoen !


B&B Bourgeoisie
Rue de la passerelle 15
6830 FRAHAN

Tel. 061311005
Mob. 0473723775

info@benbbourgeoisie.be
BE0509930285

RECEPTIE INFO-LIJN : Elke dag doorlopend geopend van 10u tot 20u.

CHECK IN : vanaf 12u tot 20u.

Komt U buiten onze openingstijden aan ? Geef ons even een belletje.

B&B Bourgeoisie*** est reconnu par le Commissariat Général au Tourisme avec trois épis***
Direction des Hébergements touristiques
Classé dans la catégorie 3 épis***
L’autorisation est accordée pour une durée prenant cours à dater de la présente et se terminant le 01/06/2027.
Het Kasteel van Godfried van Bouillon :

De Burcht, gebouwd op een massieve rots domineert het stadje.

Het is de oudste vestiging in België die dateert uit de feodale periode en één van de meest indrukwekkende vestigingen uit gans Europa.

De eerste vestingmuren dateren uit de VIIIe eeuw.

Godfried van Bouillon, leider van de eerste kruistocht maakt het Kasteel onsterfelijk.

Hij verkocht zijn hertogdom aan de Prins-Bisschoppen van Luik om zijn expeditie naar het Heilig Land te kunnen bekostigen.

Uiteindelijk kende het Kasteel tijdens de oorlogen van Lodewijk XIV, grote veranderingswerken.
Militair architect Vauban verstevigde het defensiesysteem.

Het Kasteel was tot in 1830 militair bezet. In dat jaar werd het Hollandse garnizoen door de regionale revolutionairen verdreven.